This is a past event. Registration is closed. View other German Chamber of Commerce in China - Shanghai events.

Home

[Members only] IT Workshop: Business Case Simulation - How Digitalization Enables Your Business Transformation and Improves Your Business Performance


Against the background of the so called "digital transformation", new working and business models are on the rise. The combination of algorithm, big data and high-performance computing are the drivers behind new solutions based on artificial intelligence and digital analytics tools. Analysis and interpretation of (big) data result in "smart data", which then build the basis for service and business model innovation ("smart services").

During the workshop a new software, which allows the development of operational IT systems within a few days or weeks, will be showcased. Fields of application are any kind of data analytics, for example enterprise management, CRM, ERP, EDI or PPM systems. A real business process provided by one pre-selected company will be digitalized during the workshop. The participants will contribute to the actual set-up and optimization of the business process as well as of the analysis, which shall be conducted by the new system. At the end of the workshop, the application of the digitalized business process including the analysis reports can be tested based on the prototype developed during the workshop.

The participants will learn how a development and design process can be steered to finally get a software-based process on the individual situation of the company. In addition, they will receive an insight on how the digital transformation of their businesses can improve business performance and result in the innovation of new services.


Invoice Information:

This event's invoice will be sent to your registered email address in the form of an electronic invoice within 15 working days after the event. To receive a paper invoice, it will take more than 15 working days. We highly recommend the electronic invoice if you need your Fapiao in a timely manner.

(Please Note: Electronic Invoice has the same function as the paper one.)

Agenda

12 PM

30 mins

Registration & Snacks

12:30 PM

15 mins

Opening Remarks by GCC & Introduction to the Workshop Concept

12:45 PM

15 mins

Introduction into relevance of company data for process improvement, business analytics and innovation

1 PM

15 mins

Introduction into process topic and briefing on procedure of development

1:15 PM

60 mins

Development of idea and differentiation

2:15 PM

60 mins

Conceptual design, including development of attributes (which kind of data shall be processed) and lifecycle

3:15 PM

15 mins

Break

3:30 PM

60 mins

Showcase of prototype: conducting analysis based on the immigrated data

4:30 PM

5 PM

Wrap-up

Speakers

  • Anne Babilon-Teubenbacher (Manager at CPC Consulting (Beijing) Co., Ltd)

    Anne Babilon-Teubenbacher

    Manager at CPC Consulting (Beijing) Co., Ltd

    Read Bio
  • Krishnamoorthy Prasath (CEO and Founder of P-CATION)

    Krishnamoorthy Prasath

    CEO and Founder of P-CATION

    Read Bio
  • Nils Seibert (Regional Manager East China at CPC Consulting (Beijing) Co., Ltd)

    Nils Seibert

    Regional Manager East China at CPC Consulting (Beijing) Co., Ltd

    Read Bio

Tickets

Member Price
Door Price RMB 350

Picture Galleries

Menu